| :: Čtení diskuze :: |
|
|
| |
|
| |
| Drbárna aneb vzpomínka na školní léta |
|
|
 |
|
Nancy Lottinger Út 5.12.2006 20:23 |
|
| Hrozně by mě zajímalo, jakou studujete / jste studovali školu (střední), jaké předměty jse nemohli vystát, na které jste se naopak těšili (jestli to vůbec jde), jestli jste měli na škole nějakou typickou učitelku - postrach - v staromódních hadrech (na vaši dobu :-)) a s divným přízvukem atd atd... prostě školní léta na střední :-) a drbejte pány profesory a profesorky, ráda si poslechnu :-) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] |
|
|
|
|
|
(127)
|
|
Panano Nymni St 11.5.2011 12:53 |
|
|
|
|
No...já už jsem taky docela rád, že mám za sebou svá léta na gymnáziu. Naučilo mě skvěle několik věcí, které se mi teď na právech mnohonásobně vyplácí. Jednou z nich je, že si člověk nesmí dělat moc velikou hlavu z neúspěchu - vždy se vydyndá další pokus/termín, cokoli. To je snad největší přínos oněch chemií a fyzik. Fakt, že i když člověk pracuje tvrdě neznamená to vždy úspěch. Další věcí je, že není tak důležité, co člověk zná...mnohem důležitější je koho zná. A opravdu se stačí jen chovat slušně, občas vyjádřit zájem o předmět nebo prohodit s profesorkou pár slov...a ono se to u zkoušky vrátí. Stejně jako se to vracelo na střední. Jednou jsem nepropadl z chemie, protože jsem napsal na druhou stranu test povídku - přidala mi jeden bod a tem mi zachránil kůži. Profesorka věděla, že ráda píšu a tímhle jsem jí ukázal, že třeba nejsem dobrý v chemii, ale... Na druhou stranu jsou i věci, o kterých nemluvím tak rád. Protože jsou prostě lidi, se kterými numím vycházet - třeba náš pan ředitel :-)
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(175)
|
|
čertíček244 Út 10.5.2011 19:57 |
|
|
|
Na základce jsme měli bezvadného učitele na tv, zemák a dějepis... dodnes vzpomínám na hodiny tělocviku, kdy se mu nechtělo učit, a tak vyhlásil pyžamový den a dvě hodiny jsme se jen tak flákali v leže na žíněnkách. Jó, to byly časy.
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(5)
|
|
Thomas Stogy Út 10.5.2011 19:44 |
|
|
|
No mě osobně čeká za 8 dní maturita na střední škole zemědělské a ekologické ale jinak gymplák jako řemen. Na gymnáziu jsem strávil 7 příšerných let, kdy jsem neskutečně trpěl. Na gymnáziích vůbec a především tady u nás, mají totiž všichni - jak studenti, tak kantoři - neodbytný pocit, že jsou něco víc, že jsou lepší než ostatní a také to všem dávají, často dost nevhodně, najevo! I to byl jeden z důvodů, proč jsem z gymnázia odešel. Druhým důvodem byla přemíra neomluvených hodin, ale o tom až jindy. A konečně třetím důvodem byla chemie, se kterou jsem se jaksi nemohl srovnat. Nemohu tvrdit že to bylo pouze chemikářkou. Chyba byla na obou stranách - já na to "házel bobek" a ona se podle toho ke mě chovala. Paradoxní je, že na vysoké škole, kam se příští rok chystám je chemie hlavním předmětem. Se změnou prostředí, změnou kolektivu a změnou profesorů se totiž změnil i můj vztah k chemii. Z kategorie "Vopruz" povýšila do kategorie " Dá se přežít a mám to v oboru, tak se nedá nic dělat" :D
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(336)
|
|
Govrid Pá 31.12.2010 23:02 |
|
|
|
Nechci drbat - ale na základce jsem měl velmi dobrého učitele; to jednou, když jsme šli na školní pozemky uklízet s učitelem, můj spolužák si o přestávce myslel, že máme volnou hodinu a tak aby šel s námi na pozemky, šel místo toho klidně na volnou hodinu (Zašel si do obchodu atd.). My jsme ho tam hledaly a on si užíval... A když přišel do školy - učitel mu nedal žádnou poznámku, ani neomluvené hodiny, ale nějaký trest; teď nevím jaký. Asi nějaký referát nebo něco takového...
Učitel byl prima.
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(10989)
|
|
Šíma Čt 7.1.2010 15:39 |
|
|
|
Na škole se mi líbilo, že jsem nemusel myslet na nic jiného, než na školu a ještě jsem si říkal, kdy už budou ty prázdniny! Jo, to byla hezká bezstarostná léta!
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(914)
|
|
Amemmaita Po 14.12.2009 10:15 |
|
|
|
|
nevím jestli se ze mě stává věčný student, ale pochybuju, když jsem ráda když školou jakžtaž projdu
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(81)
|
|
Nikopol St 9.12.2009 17:10 |
|
|
|
|
Školy už od svého vzniku nedělaly nic jiného než že zabíjely ducha.
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(10989)
|
|
Šíma Út 1.12.2009 22:33 |
|
|
|
Jednou dobou mi říkali, že jsem syn našeho třídního učitele... Čert ví proč! Nebyl jsem mu ani moc podobný, ale možná jsem mu padl do oka, bo v jeho hodinách (ekonomika a spol.) mi to fakt šlo! Ale šprt jsem nebyl! Tedy alespoň myslím... Ono, od té doby už uplynulo hodně vody a co platilo kdysi, to dneska už není pravda, takže jsem možná do té školy chodil zbytečně...
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(19)
|
|
montana Čt 5.11.2009 10:33 |
|
|
|
Dělala jsem střední, obchodku.. co mi fakt nešlo, tak ekonomika a účetnictví, jinak docela v pohodě Co mě bavilo, tak právo. Ale podruhý už bych si tuhle školu nezvolila. Šla bych na lesárnu, nebo automechanika, nebo něco takového
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(43)
|
|
Eillen So 28.2.2009 11:58 |
|
|
|
|
Nejlepší byl asi náš češtinář Čapek. Přišel do třídy, kouknul se do poznámek a s úsměvem pronesl: "Á, Jedličková, ty tu máš jenom jedničky. S tím se něco musí udělat, tak pojď k tabuli." Jakmile rozdal tři jedničky, byl zhnusený a ukočnil zkoušení a místo literky byla náhle normální čeština a byl diktát. A to lítalo kulí
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(914)
|
|
Amemmaita Pá 27.2.2009 17:59 |
|
|
|
|
jinak se úplně tak nedá říct, že by nic nenaučil, když už má pocit, že hluk překročil meze, tak dokáže zakřičet a taky nám strká písemky, ze kterých klíďo dá za pět, když ta písemka tomu odpovídá
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(914)
|
|
Amemmaita Pá 27.2.2009 17:56 |
|
|
|
|
taky je tam to "docela" jinak bych řekla super
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(914)
|
|
Amemmaita Čt 26.2.2009 16:37 |
|
|
|
|
Letos máme takové docela fajn učitele na Ekonomiku, ten přijde , sedne, zapíše, vstane, pozdraví, odřiká látku a je mu téměř skoro jedno jestli ho někdo poslouchá nebo se nechá zlákat a baví se s námi o čemkoli
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(227)
|
|
Albireo St 25.2.2009 17:09 |
|
|
|
|
Na cvika z deskriptivy jsme měli vyloženého rasa. Udělat výkres tak, aby ho vzal, byl záhul. Ovšem musím mu přiznat, že jsme deskriptivu díky němu uměli.
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(227)
|
|
Albireo St 25.2.2009 17:07 |
|
|
|
Já si vzpomněl na ruštinářku z vysoké. Kovaná komunistka, poddruh sekernice. Jednou jsme se domluvili a nepřišli, vymysleli jsme si povinné očkování. Jeden spolužák to nevěděl a šel na hodinu, tak ho jiný přišel před ní seřvat, jakto, že není na očkování, že na něj všichni čekáme.
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(440)
|
|
Matylda Kratinová St 25.2.2009 17:00 |
|
|
|
u nas je obecne tercem vtipu a nadavek jeden cvicici na pozemni stavitelstvi, Mraz se jmenuje, ale vsichi mu rikaji Mrazik. Vypada jako neskodny postarsi pan, ale je schopny cloveka s vykresem vyhodit treba i patnactkrat (krome slecen s minisukni). A o vykresech, ktere mu nosime, se tvrdi, ze zadny z nich neni mrazuvzdorny...
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(914)
|
|
Amemmaita St 25.2.2009 16:24 |
|
|
|
he u nás je celkově neoblíbeným učitelem matikář jménem Kub, který na naší škole učí druhým rokem. Obecně ho nemiluje celá škola a vedou se proti němu války. Naštěstí už ho nemám, ale loni jsem si s ním docela užila
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(43)
|
|
Eillen Út 24.2.2009 20:44 |
|
|
|
|
Na střední to byla pohoda. Byla jsem na ekonomce a krom biologie a fyziky jsem neměla problém. Fyziku jsem uhrála poté, co mě otec naučil z čeho se skládá televize a jak že to funguje. Jinak učitelka, kterou jsem neměla v lásce, a ona mé pocity opětovala, vyučovala ekonomii. Promluvil kluk a Eillen se šla na chodbu uklidnit. Jednou jsem jí naštvala, když jsem se zeptala, jestli si s sebou můžu vzít i to kafe, co mám uvařené.
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(11)
|
|
Ziriant) Čt 12.2.2009 16:35 |
|
|
|
marenka: Tak takovou poezii budu psávat za pár měsíců též (chemie na MUNI). Asi nejvíc si vychutnám komplexní slooučeniny!
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
(20)
|
|
marenka Po 1.9.2008 15:42 |
|
|
|
ad Hydra: Jo, akorát je ta poezie psaná ve vzorcích
"Ó, H2O"
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] |
|
|
|