obr obr obr
obr
uživatel 
heslo 
» Registrace autora
» Zapomněli jste heslo?
obr
obr obr obr
obr
» Novinky
» Právě vyšlo
» TOP 20 díla
» Články
» Literární almanach
» MTP 2009
obr
obr obr obr
obr
» Próza
» Poezie
» Výstřely do tmy
» Příručka publikování
» TOP 20 autoři
» Vyhledávání
obr
obr obr obr
obr
» Workshopy 
» Fórum 
» SASPI Chat! (1)
» FAQ
obr
obr obr obr
obr
» Knihovna autorů SASPI
» Redaktoři on-line
» Technická podpora
» SASPI team
» Odkazy
» Spolupráce
» Knihkupectví
"Krutá jsi lásko, kam ty až doženeš smrtelná srdce."
Publius Vergilius Maro
obr
obr počet přístupů: 2141721 obr

Adresa SAS E-mail © SAS Obecně platná pravidla Nápověda obr

:: Na SASPI.cz je právě 29007 příspěvků, 4550 autorů a 303541 komentářů :: on-line: 2 ::
obr
:: Čtení diskuze ::

Jaké jsou vaše začátky???
Joa   
Joa Uživatel má bodů celkem: 1103 Pá 29.12.2006 18:12
Jaká byla vaše první díla? Psali jste už v dětství? A co? Já psala už od první třídy (příběhy o tučňákovi, co utekl z domovského iglů), potom jsem se dostala k telenovelám a dívčím románům(!) a v současnosti mě berou básně a fantastkní příběhy. Ještě pořád ty spisy uchovávám v šuplíku a když se do nich začtu, chechtám se ještě hodinu potom...
skoč dolů
[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25]
ODPOVĚDI:
chris ONNE
(313)

chris ONNE Uživatel má bodů celkem: 673 Čt 30.12.2010 23:09  
Nevím, kolik mi bylo, ale byl jsem ještě opravdu malé pivo Psal jsem o jednom starém hřbitově, kde se každou půlnoc probouzeli nebožtíci a zažívali rádoby veselé příhody Bohužel, tuto povídku jsem při stěhování ztratil...
No, pak jsem si dal dlouhou dovolenou a znovu jsem začal psát na popud učitelky češtiny na střední škole a tak nějak to mastím dodnes...
alder
(241)

alder Uživatel má bodů celkem: 545 So 25.12.2010 23:13  
Jak jsem začal si už moc nepamatuju. Asi proto si zatím myslím, že se psaním je to jako s chlastem.
Člověk prostě neví kde se vzala ta láhev rumu, kterou drží v ruce...
Govrid
(336)

Govrid Uživatel má bodů celkem: 446 So 25.12.2010 20:27  
Já začal psát tak rok až dva zpátky - mé první díla byla až k pláči - chyby v každém slově nanejvíš v každé větě... Psal jsem hlavně "fantasy". Můj první fantasy příběh byla povídková sbírka "Dračí olympiada", ve které šlo; o vztah mezi lidmi a skřety a lidského náčelníka Skřetí vesnice Mul'draana, každých deset let se tam pořádala olympiada na hon předem vytypovaného draka atd... Ani nevím proč jsem začal psát (Pořád mi to není jasný.), ale stále mě to baví.
Dnes je to už nějaký ten pátek co se psaní věnuju, ale pořád mi to moc nejde.

P.s. Snad jsem vás tím tolik moc nenudil.
Uživatelka nemá nahraný obrázek
(152)

Carolina Uživatel má bodů celkem: 472 Pá 15.10.2010 10:40  
já začala na učňáku a bylo to fakt děsný Pak jsem toho nechala a začala až kolem 20 a to jsem si schovávala až do doby, kdy jsme se stěhovaly a ztratila jsem to. Jinak jsem psala ještě před dvěma lety jen pohádky, které jsem posílala na web pro maminy a umístily se i v soutěžích ( pohádka s výchovnou tématikou ) na druhém místě. Jednu pohádku ještě mám nedopsanou a nějak se k ní nemůžu dostat. Tak snad ji někdy dopíšu
(66)

Sidonie Kermack Uživatel má bodů celkem: 1045 Pá 15.10.2010 10:06  
Také jsem psala už jako školačka, bohužel můj první pokus o dospělácký román mi zabavila třídní(bylo mi 13) a táta mi pak vysvětlil rákoskou, že se mám hlavně učit. Pak jsem cosi psala na učňáku, a ani nevím, kde to skončilo při několikerém stěhování. Další dílka jsem napsala pro svého mladšího syna - dvě pohádky. Ty má dodnes schované A pak v r. 1993 jsem zkusila románek v sešitovém vydání a poslala jsem to do vydavatelství. Rychle mě zchladili - že vydávají jen zahraniční autory. (Kamarádka mi později napsala, že se jí to líbí, ale ona že by z toho udělala román; stalo se Pak jsem v tomtéž a dalším roce měla období básnění, ale to není "my cup of tea" a tak jsem toho nechala. Zlom nastal až před 12 lety, kdy jsem začala psát romány a s cílem ne do šuplíku, ale vydat je. Bohužel, v Česku platí nová pravidla etikety - nas dopisy se ZÁSADNĚ neodpovídá. Zamítavých odpovědí mám neurekom (teda snad to tak je správně napsané), přitom kritika všude v LS se shoduje, že na vydání mám. I pár odborníků. Až teď mi svitla naděje, mám příslib vydání, ale jsme v Česku a tak uvěřím, až budu mít smlouvu v ruce. A ještě lépe - knihu na pultech.
Hanulka222
(1490)

Hanulka222 Uživatel má bodů celkem: 6229 So 10.7.2010 09:39  
Já hlavně nikdy nevěřím, že ono dílo je moje. Za čokoládu se ale k autorství hrdě hlásím
Uživatel nemá nahraný obrázek
(58)

animovaný medvídekPú Uživatel má bodů celkem: 1316 So 10.7.2010 01:41  
Mám to stejně..občas to projedu,ale okamžitě na mě dopadnou pocity, že by všechno šlo napsat líp No dá se říct, že s psaním začátku každý nový věci začíná další začátek
Šíma
(10989)

Šíma Uživatel má bodů celkem: 25051 St 9.6.2010 15:17  
Já mám nervy číst i své nepříš stará dílka!
alder
(241)

alder Uživatel má bodů celkem: 545 St 9.6.2010 14:35  
Já všechno pořád mám....ale nemám nervy se na to znova podívat...
Šíma
(10989)

Šíma Uživatel má bodů celkem: 25051 So 5.6.2010 23:16  
Já jsem své úplně první texty raději ztratil... Ale co si pamatuju, byl to děs... A to jsem si jako dítě myslel, co to není! Teď už si raději nemyslím nic a šoupu nohama...
Alexys Lee
(2)

Alexys Lee Uživatel má bodů celkem: 13 So 5.6.2010 19:49  
m2m: to taky znám a stačí mi, když čtu třeba i dílka staré rok-dva. A není to ani tak dlouhá doba, jsem zvědavá, jak mi bude za deset let, až budu číst ty ,,povídky" psané teď.
Amemmaita
(914)

Amemmaita Uživatel má bodů celkem: 1020 So 5.6.2010 13:45  
tak ten pocit mam stejný jako m2m, když čtu ty své počátky
m2m
(1764)

m2m Uživatel má bodů celkem: 4939 So 5.6.2010 10:28  
To si, děvčata, počkejte, až vám bude třeba dvacet. Nebo víc. Já, když čtu sám sebe, mám bolesti břicha a cítím se strašně trapně. Takovej ten pocit naprostýho blbce, trapas, prostě humus.
·.)
Alexys Lee
(2)

Alexys Lee Uživatel má bodů celkem: 13 Čt 3.6.2010 18:54  
Píšu snad odjakživa... :D Ne, ale mám pocit, že jsem psala vždycky, alespoň, co si pamatuju. :D Někde ty moje dílečka psané v šesti-sedmi letech mám, ale číst bych je asi nemohla... Umřela bych smíchy.
Jessi.L
(5)

Jessi.L Uživatel má bodů celkem: 106 St 17.3.2010 17:15  
Já se taky chechtám, když po sobě čtu textíky, spáchané v dvanácti letech (exponáty k vidění zde na saspi) a dá se říct, že jsem za začátku pořád moje úplně první "povídka" byla o Egyptu, sepsána někdy v deseti letech ( http://liter.cz/Pohadky/164581-view.aspx ) - srandy kopec, to znovu číst ...
Šíma
(10989)

Šíma Uživatel má bodů celkem: 25051 So 9.1.2010 15:01  
Už odjela a další dneska nepojede! Je sněhová kalamita!
BaD
(169)

BaD Uživatel má bodů celkem: 2446 So 9.1.2010 11:46  
Ahoj všichni. Své začátky vám už asi nezvěčním, ale můžu vám ukázat začátky nadějného pisálka jménem Dworte. Byl bych moc vděčný za váš názor.
http://sestinoha-housenka.blog.cz/1001/tramway
Šíma
(10989)

Šíma Uživatel má bodů celkem: 25051 Pá 1.5.2009 21:19  
Cyrano: Brrrrrrrrrrrr! Četl jsem to v "Novinkách" - na obrázku tam jsou dvě nevinné bílé myšky, ono by asi fotky "z místa činu" nebyly tím pravým ořechovým... Ale nechápu, jak se to mohlo stát a marně se snažím představit si, jaký tam měli v tom domě pro důchodce asi "bordel"!
(469)

janie Uživatel má bodů celkem: 1283 Pá 1.5.2009 21:17  
ježiši......
Cyrano
(929)

Cyrano Uživatel má bodů celkem: 3355 Pá 1.5.2009 21:09  
šíma a janie: Tak ta malá myš se rozzzuřila, sbrala příbuzné a šla se pomstít jinému dvounožci. Mám o tom čerstvou zprávu ze seznamu. Zde je:
Muž zemřel i přes rychlý zásah lékaře.

FOTO: Profimedia
Dnes 18:46

Devětaosmdesátiletý muž byl nalezen v tratolišti krve. Na hlavě měl myši, které mu nahlodávaly krk, uši a vůbec celou hlavu. Tato událost se stala v pečovatelském domě v jihozápadním Queenslandu.

Tamní vojenský policista Ray Hopper, který byl na místo přivolán, situaci přirovnal k dění ve třetímu světě.

„Dcera toho postaršího muže mi řekla, že se pokoušel myši setřást, zatím co ony pokračovaly v okousávání uší a krku,“ popsal Hopper s tím, že muž byl natolik vystrašen, že mu doktor musel dát morfium, aby jej uklidnil. „Krátce nato zemřel. Byl pojídán zaživa,“ uzavřel Hopper.

Queenslandský ministr zdravotnictví Paul Lucas následně vyslovil upřímnou soustrast a omluvil se pozůstalým. Zbývajícím obyvatelům pečovatelského domu nabídl přemístění do jiného zařízení. Zároveň nechal záležitost prošetřit.

Dcera zemřelého k případu uvedla, že muž měl kvůli vysokému věku problémy s pohybem a také obtížně komunikoval. Prý ani na vlastní oči nemohla uvěřit tomu, co myši na jeho hlavě způsobily. „Nebyly to jen malé štípance. Vůbec to nebylo pěkné,“ vypověděla.

toh, Sky News, Novinky

P.S. Je to bez fota, ale máte fantazii..
[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25]
obr
Optimalizováno pro rozlišení 1024x768. Prohlžeče: IE 6.0, Opera, Firefox.
© 2005-2012 by Matěj Novotný & Filip Kotora | Všechna práva vyhrazena

Va?e literatura MFantasy Literární.cz - Server s českou literaturou Art & Design - Roman K?bus

Partneři: Blog o hypotékách, Gastrokritik, Antikvariát Kačur

St?hnout SASPI.cz toolbar! RSS zdroj
obr obr obr
obr
OprsklinaPlott
(24.5.2012, 18:02)
Jay
(23.5.2012, 16:28)
Kostka
(22.5.2012, 19:55)
mikhal
(22.5.2012, 18:14)
obr
obr obr obr
obr
Srdcebol
PetKo
HRDINOVÉ
Janir Killman
Příliš mnoho mr...
nightwallker
obr
obr obr obr
obr

Staré tradice III. - Cena přát...
Ekyelka
obr
obr obr obr
obr
Liter?rn? almanach SASPI
Aktuální číslo LA...
obr
obr obr obr
obr
Kde nejčastěji hledáte zatoulanou inspiraci?
obr
obr obr obr