obr obr obr
obr
uživatel 
heslo 
» Registrace autora
» Zapomněli jste heslo?
obr
obr obr obr
obr
» Novinky
» Právě vyšlo
» TOP 20 díla
» Články
» Literární almanach
» MTP 2009
obr
obr obr obr
obr
» Próza
» Poezie
» Výstřely do tmy
» Příručka publikování
» TOP 20 autoři
» Vyhledávání
obr
obr obr obr
obr
» Workshopy 
» Fórum 
» SASPI Chat! (1)
» FAQ
obr
obr obr obr
obr
» Knihovna autorů SASPI
» Redaktoři on-line
» Technická podpora
» SASPI team
» Odkazy
» Spolupráce
» Knihkupectví
"Ženy jsou jako sny - nikdy nejsou takové, jaké bys je chtěl mít."
Luigi Pirandello
obr
obr počet přístupů: 2141723 obr

Adresa SAS E-mail © SAS Obecně platná pravidla Nápověda obr

:: Na SASPI.cz je právě 29007 příspěvků, 4550 autorů a 303541 komentářů :: on-line: 1 ::
obr
:: Čtení diskuze ::

Fenomén ´facebookovství´ na SASPI
Weichtier   
Weichtier Uživatel má bodů celkem: 4794 St 22.9.2010 10:12
Stále věřím, že téma tohoto fóra se netýká všech zde působivších autorů. Nicméně mám za to, že jde bohužel o dosti rozšířenou záležitost.

"vo čom že to Ilja Karam Boll mele?"

- velmi rozšířený způsob známkování a komentování příspěvků jiných autorů zde na SASPI značně devalvuje hodnotu a úroveň tohoto serveru.

- hodnotící proces, který mám na mysli: nepřijde mi normální, aby ze škály známek 1-5 z cca 90% (skromný odhad) procent bylo známkováno jedničkou, čili výbornou. Jste-li přesvědčini, že na amatérském serveru je majoritní většina autorů vynikajících, zřejmě je někde chyba.

- a co myslím tím ´facebookovstvím´? Většina komentářů a známek zde působí facebookovou nákazou - SASPI nemá daleko k tomu, aby se pod příspěvky objevila tlačítka "líbí/nelíbí" a místo komentářů se posílaly hoaxy či spamy - např srdíčkové srágory typu "přepošli to deseti lidem, jinak do týdne umřeš" - přesně tak dost lidí zde na SASPI hodnotí ostatní - jedničkový ping-pong - autoři působí dojmem, že mají strach dát jinou známku než za jedna, aby obratem nedejbože dostali dvojku (která přeci jenom, kruciprdel, znamená "velmi dobré") nebo snad horší známku a "ošklivý a zlý" komentář. SASPI na mě začíná působit jako sociální síť, kde se skoro všichni plácají po ramenou a cíleně si pěstují co možná nejlepší procentuální skóre, čímž jinak velice dobrý !!!LITERÁRNÍ!!! server ve svém důsledku poškozují, protože vytvářejí iluzi vyjímečnosti jednotlivých autorů, kteří - světe div se - vyjímeční svou tvorbou rozhodně z 90% nejsou.

- proto tímto důrazně apeluji na všechny autory, kterým ještě zbyla špetka soudnosti a snahy o objektivitu a zvýšení úrovně výpovědní hodnoty SASPI: nebojte se využívat celou škálu známek a pokuste se vyjádřit své názory formou, která alespoň trošku zavání pokusem o kritiku - autor se může zlepšit jedině tím, když bude ve své práci reflektovat opodstatněnou kritiku, nikoli tím, že bude přesvědčován o tom, jak je vyjímečný.

- všem alespoň trošku soudným lidem přeji úspěšné pěstování blahobytu.

Jsem s pozdravem,

Ilja
skoč dolů
[0] [1] [2] [3]
ODPOVĚDI:
Panano Nymni
(127)

Panano Nymni Uživatel má bodů celkem: 389 Čt 5.4.2012 13:47  
to Śíma: Z reklamy :-) a to si buď jistý, že to budou moc a moc pěkné částky, co je někdo ochoten zaplatit, aby ji tam měl.
čuk
(4847)

čuk Uživatel má bodů celkem: 19335 Út 3.4.2012 09:25  
Facebook beru spíš jako soubor fórů a obraz lidské pošetilosti. I touhy po seberealizaci (což není to pravé ořechové) nebo kontaktu (zde zase virtualita nahrazuje skutečnost). Chodím na fcb jen střídmě a nepovažuji za vhodné se prezentovat.
Uživatel nemá nahraný obrázek
(35)

zahradník Uživatel má bodů celkem: 990 Po 2.4.2012 23:02  
Od té doby, co jsem si deaktivoval facebook, se radikálně zkvalitnil můj reálný život, resp. mé vnímání a prožívání reality.
čertíček244
(175)

čertíček244 Uživatel má bodů celkem: 1137 Po 2.4.2012 21:31  
Facebook nemám a ani ho zakládat nehodlám, když vidím, kolik času na něm tráví mé mladší sestry, radši si ponechám své soukromí a svůj čas na psaní... ano, přiznám bez mučení, že i na moji knihu visí na Facebooku reklama, ale já ji tam nedala
Vadí mi, jak strašný žrout soukromí tato sociální síť je, ale to je i o tom, co jsou lidi ochotni na sebe všechno prásknout, a že toho je dost... bohužel se mi zdá, že tenhle Facebook začíná až moc ovlivňovat jednání některých jedinců, což se mi, osobně, nezdá
Šíma
(10989)

Šíma Uživatel má bodů celkem: 25051 Po 2.4.2012 10:29  
Facebook je svět sám pro sebe "stát ve státě", jsem tam také, ale nelíbí se mi... Má své vlastní zákonitosti, občas si dělá co chce. Příliš se strká lidem do soukromí a vydělává na tom - to by mě zajímalo, z čeho Facebook "žije"!
Uživatelka nemá nahraný obrázek
(66)

Sidonie Kermack Uživatel má bodů celkem: 1045 Po 2.4.2012 09:37  
Teď jsem od léta - konkrétně od půlky srpna na "fejsku". Odolávala jsem hodně dlouho. Ale - díky "fejsku" jsem získala nejen další výborné kamarády/-ky, ale hlavně jsem si udělala "reklamku" na svou knížku mezi lidmi, které bych jinak nepotkala/nepoznala. Hodně mi to pomohlo, ale stalo se - nevím proč - že mi prý z bezpečnostních důvodů dočasně uzamkli účet. nakonec jsem si založila nový, většinu původních kontaktů opět mám a k tomu nové, zaměřuji se na lidi, kteří mají něco společného s uměním, hlavně ale s literaturou. I tam dávám úryvky z knížek nebo povídky. Mám profil i na Lidech, ale tam je pár takových opravdu dobrých, ostatní se schovají za nick a "kritizují" ve smyslu že jen oni mají patent na vše. Kdyby každý, kdo napíše kritiku, k tomu připojil pouhých 5 slůvek, ubylo by ukřivděných lidí a hádek. A jaká ta slůvka jsou? "Je to jen můj názor."
Díky fejsku se prodalo i víc výtisků knížky, než kdybych to nechala "jen" na tom, co se kde objeví v knihkupectví (mnohdy ani tam ne, na můj dotaz odpověděli, že ji mají, ale musí objednat!!! Aniž by kdokoli věděl, že ta knížka existuje!!!
(33)

Lord Mordvig Uživatel má bodů celkem: 712 Ne 17.10.2010 14:15  
(33)

Lord Mordvig Uživatel má bodů celkem: 712 Pá 15.10.2010 20:24  
sidonie: nečtení viewegha, sprostých básniček a vyhnutí se brakové literatuře je naopak udržování hodnot
:-D

já s klidem špatnou známku dám, avšak pokud možno se ji snažím podpořit komentářem
Uživatelka nemá nahraný obrázek
(66)

Sidonie Kermack Uživatel má bodů celkem: 1045 Pá 15.10.2010 13:39  
Souhlasím s Jeňýkem. Pokud mě dílko něčím osloví, dávám 1, pokud se mi nelíbí, třeba jen proto, že to není můj oblíbený žánr, tak nehodnotím, neznámkuji (stejně tak nejdu do kina/nedívám se v TV na film a nečtu knížky, které dle kritiky jsou ÚŽASNÉ a snad PROTO na ně lidi chodí/dívají se/ čtou, jen aby si ti ostatní, který se to sice nelíbí, ale radši se tváří, že ano, o nich nemysleli, že jsou to nekulturní barbaři a nerozumějí hodnotám. Klidně se přiznám, že nečtu Wievegha (snaha byla, leč se mi to nelíbí), ale stejně tak mě neoslovuje sci-fi a povídky/básničky s množstvím sprostých slov, byť snad výstižných. Jak už jsem někde napsala, je to věc každého a PROTI GUSTU ŽÁDNÝ DIŠPUTÁT. Božena Němcová to vyjádřila takto: "Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem" a tak já prostě ty 1 dávat budu. Pár horších známek jsem také rozdala a to s hodně těžkým srdcem.
(273)

Jeňýk Uživatel má bodů celkem: 4244 Pá 15.10.2010 07:39  
Hezké pozdravení všem, kdo to tu čtou. Já dávám vždy jen jedničky. Kromě několika málo případů zlého hnutí mysli, za které se dodnes stydím. Vycházím z toho, že poezie a vůbec literární text je věc, která se jednoduchou škálou posloupnosti pěti čísel hodnotit nedá. Buď mě to něčím osloví, zaujme či inspiruje a pak to dostane jedničku na znamení toho, že autorův text a čtenář jsou právě v tomto okamžiku naladěni na stejnou vlnu, a nebo lhostejně překliknu na jinou stránku. Neplácám nikoho recipročně po ramenou. Mám tu na serveru několik lidí, které považuji za své dobré přátele, přestože jejich poezii nerozumím a jedničky jim proto nedávám. Stejně tak tu bývalo a ještě je několik jedinců, kteří mě upřímě ... štvou. Ale snažím se to vydržet a čtyřky jim nedávat. No nic. Abych známkoval jinak, než to dělám mě asi nepřemluvíte. J.
Šíma
(10989)

Šíma Uživatel má bodů celkem: 25051 So 9.10.2010 18:07  
čuk: Ne, ne, ty jsi jeden ze "slonů", kteří podpírají nebe, až ztratíš sílu, tak nám to všechno sletí na hlavu! Takže žádný klaun, ale důležitý pilíř!
čuk
(4847)

čuk Uživatel má bodů celkem: 19335 So 9.10.2010 11:04  
Kocoure, je načase, abys začal redaktorovat a publikovat. Jinak to tady ztratí švih a já už si připadám jako klaun.
Amarantine
(76)

Amarantine Uživatel má bodů celkem: 525 So 9.10.2010 08:58  
Přitom už to začínalo být nadějné.
Šíma
(10989)

Šíma Uživatel má bodů celkem: 25051 Pá 8.10.2010 16:38  
Chemik: O.K. Necháme toho, tohhle vlákno se nějak nepovedlo... Není na něm nic nového (řekl bych, že dokonce vše při starém). Pokud jsem někoho urazil, omlouvám se (při tom házení všech do jednoho pytle)!
m2m
(1764)

m2m Uživatel má bodů celkem: 4939 St 6.10.2010 22:20  
Odvážil bych se tvrdit, že je tu pouze jeden člověk, který uráží, a proto bych být tebou, Šímo, vynechalo to slůvko "vzájemné". A už to taj prosímvás neřešte, přesně o tohle mu jde.
Šíma
(10989)

Šíma Uživatel má bodů celkem: 25051 St 6.10.2010 20:11  
Nějak se to zvrhlo a to jsem se těšil, že to bude zase jednou zajímavé vlákno, že by se urvala nit? No, nějak mě to vzájemné urážení nebaví...
Matylda Kratinová
(440)

Matylda Kratinová Uživatel má bodů celkem: 978 St 6.10.2010 11:51  
Nedělejte tady z toho novinky.cz a iDěs...
Karel Čížek
(232)

Karel Čížek Uživatel má bodů celkem: 445 St 6.10.2010 05:37  
Za mejch mladej let lidi používali argumenty, ale koukám, že to už vyšlo z módy.
(9)

Karam Boll Uživatel má bodů celkem: 220 Út 5.10.2010 16:16  
to Karel Čížek: jak to říci kulantně, pane?... mno kdyby to řekl JAB, nejspíš by děl, že jste protyp debila vypatlaného, ale Ilja Karam Boll řekne jen, že mi Vás je líto.
Slunce v duši řeje
Ilja
Karel Čížek
(232)

Karel Čížek Uživatel má bodů celkem: 445 Ne 3.10.2010 19:46  
Teď už je to všechno jasné. Celé tohle vlákno je jenom nářek uraženého Karam Bolla. Když není naprosto přesně po jeho, pak je to špatně. On chce být uctíván a nesen na ramenou.

Naštěstí ho nemusíme brát vážně.
[0] [1] [2] [3]
obr
Optimalizováno pro rozlišení 1024x768. Prohlžeče: IE 6.0, Opera, Firefox.
© 2005-2012 by Matěj Novotný & Filip Kotora | Všechna práva vyhrazena

Va?e literatura MFantasy Literární.cz - Server s českou literaturou Art & Design - Roman K?bus

Partneři: Blog o hypotékách, Gastrokritik, Antikvariát Kačur

St?hnout SASPI.cz toolbar! RSS zdroj
obr obr obr
obr
OprsklinaPlott
(24.5.2012, 18:02)
Jay
(23.5.2012, 16:28)
Kostka
(22.5.2012, 19:55)
mikhal
(22.5.2012, 18:14)
obr
obr obr obr
obr
Jsi jen člověk
Dominika Lill
Bolesti Strany ...
SATYR
Paprsčitý klas
Marek Dunovský
obr
obr obr obr
obr

Staré tradice III. - Cena přát...
Ekyelka
obr
obr obr obr
obr
Liter?rn? almanach SASPI
Aktuální číslo LA...
obr
obr obr obr
obr
Kde nejčastěji hledáte zatoulanou inspiraci?
obr
obr obr obr